pátek 10. září 2010

Schlossgut


Rodinný hotel Schlossgut je situován na úpatí Bavorských Alp necelých 40 minut jízdy od Mnichova. Úzká silnička kousek za vesnicí Oberambach přivede návštěvníky lesem přímo na parkoviště pro hotelové hosty. Romantický zámeček a přilehlé budovy někdejšího zámeckého panství, o němž se první zmínka datuje již do roku 1476, vytvářejí po citlivé rekonstrukci malebný komplex tyčící se nad jezerem Starnberg. 

Od roku 2002 je hotel součástí sítě biohotelů a jeho filozofii lze vyjádřit jako „spojení ekologie, elegance a srdečné atmosféry do ucelené koncepce, která skýtá dostatek prostoru k odpočinku i radosti ze života“. Nabízejí krátkodobé ubytování i delší pobyty pro jednotlivce i skupiny hostů, mají zkušenosti s pořádáním svateb a oslav a v průběhu celého roku pořádají různé kulturní akce či výstavy. Hotel je ve všech prostorách zcela nekuřácký. 
Návštěvníci si mohou vybrat ze 40 exkluzivních pokojů, útulně zařízených ve středomořském stylu. Vybavení pokojů odpovídá nejvyšším standardům, nabízí luxus a pohodlí a zároveň respektuje ekologické zásady, například pro splachování je využívána dešťová voda. Zařízení kombinuje tradiční materiály s moderními technologiemi. V koupelně je k dispozici certifikovaná biokosmetika, hosté se mohou osvěžit třeba fantastickým citrusovým mýdlem Sonet nebo si vychutnat dokonalou relaxační koupel s vůní moře od firmy Lavera. Po chodbách vkusně zdobených fotografiemi okolí se line příjemná vůně tyčinek Wellments, která přímo vybízí k tomu, zhluboka se nadechnout, zapomenout na starosti všedního dne a bezezbytku si vychutnávat nezapomenutelnou atmosféru tohoto kouzelného místa.

Stravování hostů považují majitelé za esenciální součást samotné podstaty filozofie biohotelu, což se projevuje opravdu skvěle sestaveným menu. Důraz je kladen nejen na dokonalé zpracování pokrmů, kvalitní čerstvé suroviny výhradně z ekologického zemědělství jsou samozřejmostí. Z nabídky šéfkuchaře si vybere opravdu každý, hosté si mohou pochutnat jak na pochoutkách regionálního rázu, tak na exotických specialitách mezinárodní kuchyně. Den začíná snídaní formou bohatého bufetu v Schloßcafé Rosengarten, dopolední kávičku v biokvalitě se za pěkného počasí podává v zámecké zahradě a odpolední čaj si užijete na terase zámku, ze které se otevírá čarovný pohled na modré jezero. Delikatesní oběd a romantickou večeři při svíčkách si můžete vychutnat v restauraci Roseninsel, kde si také můžete vybrat víno přímo ze zámeckého sklepení. V nabídce restaurace je úctyhodný počet více než 80 vín, všechna vína jsou jak jinak než z ekologické produkce. Objednat si lze také různé druhy stoprocentně organických ovocných šťáv nebo piva.

Rozsáhlé pozemky patřící k zámečku a poloha s velkolepým výhledem poskytla zahradním architektům řadu možností, jak citlivým uspořádáním zámeckého parku podtrhnout klidnou a odpočinkovou atmosféru místa. Při procházce parkem se před návštěvníkem objevují skrytá zákoutí, vhodně vybavená křesílky, lehátky a houpačkami, která úžasnými výhledy na jezero a majestátní panorama Alp rafinovaně svádějí k posezení. Za slunečného počasí je možné ke koupání využít přírodní koupaliště nacházející se v těsné blízkosti hotelu nebo absolvovat krátkou procházku a spočinout na soukromé pláži na břehu křišťálově čistého jezera Starnberg.

Pro ty, kdo dávají přednost aktivnímu odpočinku, se nabízí nepřeberná škála možností, jak trávit volný čas. V jedné z nejkrásnějších částí Bavorska najdete prostor pro výlety za kulturou, za romantikou i za sportovními zážitky. Fandové pěší turistiky si zamilují výlety kolem jezera Starnberg a kolem ostatních jezer v okolí, při kterých zároveň mohou navštívit některé z četných muzeí skrytých ve vesnicích na pobřeží. Oblast je protkána cyklistickými stezkami a ti, kteří by měli zájem se projet a nepřivezli si vlastní kolo, si ho mohou bezplatně zapůjčit v hotelu. Golfová hřiště, letní sáňkařská dráha, projížďky kočárem a výlety horkovzdušným balónem jsou jen některé z mnoha dalších způsobů, jak zde příjemně trávit volný čas. Za návštěvu jistě stojí i vodní svět Alpamare, kde najdete nejen známý bazén s mořskými vlnami, ale také spoustu dalších bazénů a bazénků, vířivek, tobogánů a jiných vodních vychytávek pro děti i dospělé. Nezapomenutelným kulturním zážitkem se stane návštěva některého ze známých bavorských hradů a zámků (Neuschwanstein, Hohenschwangau, Linderhof) nebo prohlídka pamětihodností nedalekého Mnichova.

Hotel Schlossgut leží v oblíbené turistické destinaci, která nabízí svým návštěvníkům zábavu pro všechna roční období. Milovníci zimních sportů ocení blízkost (cca 40-50 km) atraktivních lyžařských středisek, jako jsou např. Garmisch a Lenggries.

Načerpat energii a uvolnit tělo i mysl mohou hosté také prostřednictvím různých druhů masáží, prováděných kvalifikovanými terapeuty Ayurvedy, součástí široké nabídky služeb hotelu je také například sauna, manikúra, pedikúra či kosmetické ošetření pleti přírodními produkty Dr. Hauschka.

Hotel je také vybaven konferenčním zařízením.



Výše uvedená fotogalerie vyžaduje pro prohlétnutí Flash. Obrázky v galerii je možné prohlédnout také bez Flash.

Pro Zelenou pasáž sepsala Olga Kutnohorská.

Žádné komentáře:

Okomentovat